Gastsprekers en onderwerpen

Pieter Overdevest met een masterclass Data & AI
Will Kroot (NXTGEN HIGHTECH, Holland Datalinie) over traceerbaarheid
Jacob van den Borne (Van den Borne Aardappelen) over benchmarken
Peter Millenaar (BBLeap) over automatisering en koppeling met AI en data
Scroll naar beneden voor meer informatie over de spreker en het onderwerp

Café Data en AI

Dit café is de eerste in een reeks van data-gerelateerde GTPB-cafés. Kansen, mogelijkheden, maar ook uitdagingen voor de tuinbouw worden vanuit een breed perspectief neergezet: data en AI om te traceren, te benchmarken en de koppeling met automatisering. In deze café-reeks werken we samen met NXTGEN HIGHTECH, Praktijkcentrum voor Precisie Landbouw en AgriFood Innovation.

Postelsedijk 15, Reusel
donderdag 23 november 2023
14.30 tot 19.30 uur

Data en AI helpen de sector in de noodzakelijke transities

Louise van der Heijden

Pieter Overdevest (Innovate with Data B.V. / Eindhoven AI Systems Institute, TU/e)

Data & AI maken de laatste jaren een enorme vlucht. Misschien heeft u gehoord over toepassingen van data & AI en vraagt u zich af, wat kan ik doen in mijn bedrijf, wat heb ik nodig, en wat betekent het voor mij? Schrijf u dan in voor de masterclass Data & AI, die voorafgaand aan het café plaatsvindt.

 

Peter Millenaar (BBLeap)

Dagelijks zien we termen als data, AI, machine learning voorbij schieten. BBLeap werkt met al deze aspecten en zet data met behulp van AI en machine learning om naar werk in uitvoering. Data op zich heeft geen waarde, als je deze bewerkt met AI krijg je een output die ingezet wordt bij het plant specifiek behandelen en leidt tot gezondere planten, minder chemie gebruik, hogere opbrengsten. Winst voor de planeet en een goed verdien model voor de boer.

Jacob van den Borne

Uitruilen van gronden en samen boeren. Bij Van den Borne Aardappelen in Reusel gebeurt het al decennia. Het uitruilnetwerk bestaat inmiddels uit ruim honderdtwintig boeren. Om inzicht te krijgen in wat op welk perceel wordt geteeld en hoe de bodemgesteldheid is, ontwikkelde Jacob van den Borne een voor Europa uniek dashboard. Het doel: nog slimmer telen met betere resultaten. “Dat kunnen we alleen maar samen”, aldus de hightech aardappelboer.

In zijn pitch gaat Jacob in op hoe wij data inzetten om telers te helpen met hun percelen te upgraden naar de toekomst.

Als telers verschillen zien tussen het eigen perceel en die van een ander kan worden gekeken wat je anders doet of welke locatiefactoren anders zijn. Het bij elkaar brengen van data op gebiedsniveau is het idee achter het Slimmer Telen dashboard.

 

Will Kroot

Meer informatie volgt.

Neem vrijblijvend contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan